MONTERIG

De flesta av våra kunder väljer att montera Smartfloor själv, vilket den är konstruerad för.

De flesta av våra kunder väljer att montera Smartfloor själv, vilket den faktiskt också är konstruerad för. Smartfloor levereras till dig som en byggsats, där lådorna redan är förmonterade i ramverket. Själva lådan byggs ihop som en byggsats steg för steg och fästs sedan i bilens orginalfästen. Den är dessutom redan perfekt anpassat efter din bilmodell, så du behöver varken såga, mäta eller popnita. Monteringsmanualer får man skickad till sig via mail men du kan även hitta dem till alla olika bilmodeller här.
Monteringstiden varierar lite beroende på storleken på ditt Smartfloor och bilmodellen. Överlag ligger den på 2 – 4 timmar.

Om du inte känner för att montera själv så går det att beställa med montering.

  • Du som beställer din nya bil av en Volkswagenåterförsäljare kan få det monterat och klart redan vid leverans av bilen helt utan extra kostnad.
  • För övrig montering erbjuds detta. på flera olika ställen runt om i Sverige.  Hör av dig till oss så bokar vi in det hos en av våra duktiga påbyggare som ligger närmast dig.

Produktinformation

Oavsett bilmodell så tål själva Baklådan en maxlast på 250 kg. Sidolådorna har en maxlast på 125 kg eller 100 kg beroende på bilmodell.

Smartfloor är konstruerat speciellt för att tåla tuffa tag under en lång tid. Vår fokus ligger på att våra kunder verkligen ska kunna förlita sig på våra produkter då de används frekvent.

Oavsett bilmodell så tål själva Baklådan att lastas med 250 kg inuti. Till de transportbilar som har sidodörrar kan man även dubbelgolv med sidolådor, de här sidolådorna tål att lastas med 125 kg inuti.

De bilmodeller vars sidolådor tål 100 kg är följande: Toyota Proace, Citroen Jumpy, Nissan Vivaro, Peugeot Expert & små transportbilar med 2 skjutdörrar.


Oavsett bilmodell tål alla dubbelgolv att lastas upp till 1000 kg ovanpå toppgolvet, förutsatt att man spridet ut lasten jämnt över golvet.

Den har så pass lång livslängd att du kan ta med den till nästa bil när det är dags för bilbyte.

Den har så pass lång livslängd att du kan ta med den till nästa bil när det är dags för bilbyte, tack vare dess fokus på konstruktion och material. Smartfloor monteras dessutom i bilens originalfästen, vilket gör att du aldrig behöver förstöra bilen med,t. ex, popnitar i karossen vid monteringen. Detta gör att du behåller andrahandsvärdet på bilen, plus att du även kan montera in ditt Smartfloor i nästa bil när det är dags för bilbyte.
Det är konstruerat för att tåla det nordiska klimatet

Lådorna är högre än många andra typer av dubbelgolv för att maximera förvaringsmöjligheterna under toppgolvet.

Smartfloors mått för de flesta av våra bilmodeller är:
Utvändig höjd: 455 mm.
Invändig höjd (lasthöjd): 370 mm, du får alltså plats med saker upp till 370 mm inuti lådan.

Följande bilmodeller är undantag från ovanstående mått → Mercedes X-klass, Ford Ranger, Renault Alaskan, Nissan Navara, Mitsubishi L200, Toyota Hilux. För de här bilmodellerna gäller följande mått:
Utvänding höjd: 370 mm
Invändig höjd (lasthöjd): 290 mm, får plats med saker upp till 290 mm inuti lådan.

Lådan är framtagen för att få ner både större saker så som verktyglådor/verktyg men även mindre föremål.
Tack vare att lådorna kan organiseras och delas in med hjälp av plastlådor, avdelare (vilket alltid ingår) och nivåskillnader så förvaras dina saker tryggt och ligger inte och skaver på ovanpå varandra. Lådorna är rymliga, vilket ger plats för större last. Men de ger även flexibla småförvaringslösningar, man kan själv bestämma hur layouten i lådan ska se ut och använda sig av sina egna favorit-verktygslådor som småförvaring. Här kan lådorna anpassas efter dina behov i stället för att du ska behöva anpassa dig efter lådorna. 

Våra förvaringslösningar är 100% tillpassade till bilens former. Detta betyder att när du ska välja Smartfloor så är det den transportbilen du har som är styrande för vilken produkt du ska välja. Det finns kompletta lösningar till alla bilmodeller i vårt sortiment, det vill säga att Smartfloor täcker hela lastutrymmets egna golv. Till vissa bilmodeller finns även mindre moduler (baklåda eller sidolåda) som täcker den bakre eller främre delen av lastutrymmet. Vilka valmöjligheter man har varierar beroende på bilmodellen.

Smartfloor’s funktioner passar alla som önskar bättre översikt över sin last och därmed få en smidigare samt mer effektiv vardag som transportbilsägare.

Dubbelgolvet Smartfloor är tillverkad för små och mellanstora transportbilar. Smartfloor’s funktioner passar alla som önskar bättre översikt över sin last och därmed få en smidigare samt mer effektiv vardag som transportbilsägare. Förutom dubbelgolv har vi även biltillbehör som är speciellt anpassade för 3 olika typer av branscher; snickare, elektriker och rörmokare. Med de här tillbehören kan hantverkare till stor grad anpassa förvaringen och optimalisera den till sina specifika behov.

Smartfloor produceras i vår egna fabrik i Sarpsborg, Norge. Våra produkter är ett riktigt hantverk där flera av tillverkningsprocesserna utförs för hand.

Med Smartfloor så blir lasten jämt fördelat på hela golvytan till skillnad från, till exempel, hyllsystem som kan skapa obalans på grund av den ojämna viktfördelningen i transportbilens utrymme. Med låg tyngdpunkt och jämn fördelning av lasten så förbättrar du bilens köregenskaper.

Smartfloor är väldigt förmånligt gällande ergonomin då man kommer åt allt utifrån och därav blir det inte lika mycket belastning på rygg och knän. Dessutom är sidan på lådorna lägre än själva fronten, detta gör att man inte behöva lyfta lika högt för att placera saker i lådorna.
Till skillnad från andra dubbelgolv så gör Smartfloor’s skenor att lådorna kan dras ut 100% även fullastad, vilket gör att man även kommer åt det som ligger längst in i på ett enkelt sätt.

När vi tar fram en produkt är det ett resultat av de behov vi har identifierat hos potentiella användare på marknaden. Den främsta faktorn i utvecklingen av Smartfloor var att tillgodose hantverkarens behov av en mer strukturerad transportbil och mer effektivitet under jobbdagarna. Vi har sett att många står med krökt rygg eller helt enkelt är tvugna att krypa in i lastutrymmet för att komma åt sina saker, vilket i sig skapar ett belastningsproblem i längden. Därför skapade vi ett dubbelgolv med 100% utdragna lådor så att man kommer åt allting utifrån bilen. Att det heller inte alltid finns en struktur på förvaringen blev ett faktum då många faktiskt spenderar mer tid på att leta efter sina grejer i stället för att använda dem, vilket är anledning till varför Smartfloor har stora lådor i stället för flera mindre. Du drar ut en och samma låda och på så sätt får en omedelbar översikt över lasten. 

Smartfloor har lättillgängliga lastöglor längst ut i varje hörn av toppgolvet. Här kan du surra fast din last för de tillfällen då det inte får plats inuti lådorna, en säkrad last ger en säkrare åktur. Tack vare Smartfloor’s rymliga lådor får man plats att förvara en stor mängd last inuti lådorna. 

Smartfloor är konstruerat med en höjd på 37 cm (med få undantag för vissa pickupmodeller) för att du ska få plats med verktygslådor stående med hantaget upprätt mot dig, på så sätt får du snabbt en tydlig översikt och kommer åt din last smidigt. Höjden är även påtänkt för att du ska kunna få ner så mycket som möjligt i tryggt förvar under golvet, och därmed minska på antalet löst liggande föremål i lastutrymmet.

Till liten transportbil väger Smartfloor ca 170 kg och till mellanstor transportbil ca 200 kg. För exakt vikt så se närmare på produktinformationen i webbutiken till just din bilmodell.

Smartfloor är konstruerad så att du enkelt kan montera loss den ut från bilen, utan att skada inredningen eller bilens kaross. Om du byter till en likadan bilmodell som du köpte Smartfloor till så kommer förvaringslösningen att passa i den nya bilen utan problem. Om du byter till en annan bilmodell kan den i vissa fall passa, det beror på hur lastutrymmet är konstruerat. I många fall kan man behålla själva lådan och ramverket (förutsatt att den får plats i din nya bil) och i så fall köpa till nya fästen samt ett nytt anpassat toppgolv.

Nej, Smartfloor lämnar faktiskt inga märken i bilen på grund av att det fästs i bilens egna originalfästen. Vilket innebär att du endast behöver sätta fast modulen i de fästen som finns i bilens lastutrymme, på så vis slipper du göra märken i bilen. Den här monteringsmetoden bevarar bilens andrahandsvärde.

Loyds Industri innehar följande ISO-cerifieringar:

ISO 9001

Loyds industri innehar ISO 9001 utfärdat av DNV vilket innebär att vi har en kvalitetssäkring för våra processer inom versamheten för att kunna leverera produkter som möter kundernas efterfrågan.

Läs mer om ISO 9001 utfärdat av DNV

ISO 14001

Detta är en certifiering för hållbar utveckling och miljömedvetna företag. Denna standard för miljöpåverkan används över hela värden och Loyds Industri tar glädje av att inneha denna certifiering. Denna cerifiering kravställer att organisationen aktivt förstår och proaktivt arbetar med miljöaspekterna av verksamheten, produkter och tjänster.

Läs mer om ISO 14001 utfärdat av DNV

Beställning & Leverans

Leveranstiden är ca 10-15 arbetsdagar.

Frakten bestäms beroende på leveransadsress. Kontakta mikael.reimblad@loyds.no eller ring 0707432229 så hjälper vi dig.

Det levereras till önskad leveransadress och du blir meddelad när produkten är påväg via sms eller mail. Dubbelgolvet levereras och byggs ihop som en byggsats steg för steg och fästs sedan i bilens egna fästen. Det fungerar alltså som ett pussel med få, men stora pusselbitar.

Så här levereras Smartfloor:
– Själva ramverket till lådan / lådorna: Redan ihopmonterade, till och med skenorna är fästa från början, bara att lyfta in och montera fast i bilen med de tillhörande fästena.
– Monteringsfästen: De här ligger i en egen kartong och används för att montera fast själva ramverket i bilen. Alla fästen är 100% anpassade till varje enskild bilmodell genom att det är färdigborrade hål i dem. 
– Startkit med gråa Plastbackar: Plastbackarna kan placeras inuti lådan och fungerar som en extra “våning” där man kan förvara mindre föremål.
– Toppgolvet: Levereras som en “lös” skiva. Toppgolvet är perfekt utformat efter bilens former och kurvor för att det både ska bli ett snyggt utförande, och för att det inte ska fastna smuts mellan inredningen och bilen.
– Lastöglorna: De här fästs ovanpå toppgolvet när det placerats ovanpå ramverket.

Betalning & Faktura

Ja, det kan du när du handlar som företag.  Om man väljer « Faktura» på betalingssidan så kommer du att behöva identifiera dig digitalt.  När verifieringen är genomförd och kredit godkänd så skickas du en faktura när varan skickas från Loyds.

Du betalar via en överföring som görs till vårt svenska bankkonto. Du betalar alltså inte in via bank- eller plusgiro.

UPPGIFTER FÖR FAKTURABETALNING

Bankkontonummer: 9195-6926005

OCR: uppge ditt ordernummer

Köpvilkor

Loyds Industri AS har normalt samma garantibestämmelser som fordonsleverantören vad gäller tid och körsträcka. Därmed kan du förvänta dig att Smartfloor håller Minst lika länge som du planerar att behålla bilen, men den är byggd för att hålla i minst 5 år. För ersättning av garantikostnader skall defekta delar returneras till Loyds Industri.

Loyds Industri AS har normalt samma garantibestämmelser som fordonsleverantören vad gäller tid och körsträcka. Därmed kan du förvänta dig att Smartfloor håller Minst lika länge som du planerar att behålla bilen, men den är byggd för att hålla i minst 5 år. För ersättning av garantikostnader skall defekta delar returneras till Loyds Industri.

Har du köpt Smartfloor direkt från oss på Loyds Industri så kontaktar du din försäljare som du köpte produkten av. Om du i stället köpte Smartfloor av en förhandlare så kontaktar du dem i första hand.

Shopping Cart